Pásztor Eszter blogja a felnőttképzésről: ITT A VÉGE FUSS EL VÉLE! UTOLSÓ BEJEGYZÉS

2017. május 30., kedd

ITT A VÉGE FUSS EL VÉLE! UTOLSÓ BEJEGYZÉS

Hajlamos vagy elfelejteni dolgokat? Hajlamos vagy a halogatásra?
Ne aggódj, nem vagy vele egyedül. Velem például rendszeresen előfordul, hogy keresem a szemüvegemet -- ami éppen békésen a fejem tetején csücsül.

Az engedély megszerzése előtt állsz? Akkor jó, ha tudod, hogy okos ember felkészült.

Imádok olvasni. Már 16 éves koromra elolvastam a klasszikus regényekből egy rakattal. Többek között Stendhallal, Tolsztojjal, Mikszáthtal, Jókaival keltem és feküdtem. Sokszor aludtam el könyvvel a kezemben (hiába no, ez még a pre-internet korszak), olykor-olykor tanulás helyett is olvastam. Igen, anyu, utólag ezt bevallom töredelmesen. 😇 Szerintem egyébként tudta. 😜

A klasszikus regényekben rendre láttam, hogy évszázadokkal ezelőtt a legtöbb fiatal lány csak az esküvőig gondolkodott. Fehér ruha, esküvő, pompa, barátnők irigykedése, kacagás meg ilyesmik. Aztán jött a nászéjszaka, amire nagyon nem voltak felkészülve és felkészítve és, izé, érték őket nem túl kellemesnek mondható meglepetések.

Ha szűz vagy még az engedély megszerzésében, az engedély megszerzése előtt állsz, akkor érdemes előre okosnak lenned, hogy ne járj úgy, mint a 19. századi fruskák.

Ilyen terület, ahol érdemes okosnak lenned például a vagyoni biztosíték. Ez OKJ-s, szakmai és nyelvi képzéseknél érdekes.
Szóval, megkötöd a bankkal, vagy a biztosítóval a szerződést, a kezdő összeg fél millió forint.
Aztán azt hiszed, hogy hátradőlsz és ennyi volt. Nem is tévedhetnél nagyobbat.

Megszerzed mondjuk ebben az évben az engedélyt. Akkor jövőre, június 15-ig (ha december 31. az üzleti éved fordulója) le kell jelentened a kormányhivatalnak az ez évi, engedélyezett felnőttképzésből származó bevételedet OKJ-s, szakmai és nyelvi képzéseknél. Ha több volt, mint 25 millió forint, akkor a vagyoni biztosíték összege növekszik, mert annak mindig a bevétel 2 %-nak kell lennie.

A vagyoni biztosíték csak egy része annak, amiről szól az engedély és a megszerzése.
Hogyan tudod könnyen és gyorsan megszerezni az engedélyt, akár saját szakállra vágsz bele, akár segítséggel?
Katt ide a részletekért. 

Ez nem azt jelenti, hogy mindig mindent, az utolsó vesszőre értened kell. Hiszen nem is ez a cél. Azonban az önbizalom, hogy rendelkezel az összes információval, az bizony felbecsülhetetlen.

Gondolj bele abba, hogy biztos volt valami régebben, amit nem értettél. Bármi. Azt gondoltad, lehetetlen megtenni. Azt kívántad, bárcsak ne kellene vele foglalkozni. Gyakran ezeknél a dolgoknál van egy egyszerű kis mozzanat, amivel meg tudod oldani a dolgokat. Az engedélynél is vannak ilyen mozzanatok.
Ezt jó, ha már most ismered. És utána ásó-kap-nagyharang, öröm bódottág jön az engedéllyel.😀


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése