Vagyoni biztosíték: itt az idő!



A felnőttképzési engedély a felnőttképzés jogosítványa. Ha motort, vagy komolyabbat szeretnél vezetni, akkor bizony, szükséged van rá. Igaz, ami igaz, úrvezetőknél a jogosítványt nem kötik újabb és újabb szakmai vizsgákhoz, pedig lehet, nem ártana. :-)

Úgy vezetek, mint az olaszok. Nem érdekelnek a karcolások. A múlt héten is, az állatorvosnál letaroltam a padkán a rendszámomat. Hallottam is a reccset, na mondom, a szokásos, megint az elülső lökhárító + padka kombináció, egy karcolással több, na bumm. Másnap szólt egy úr kedvesen a parkolóban, hogy hiányzik a rendszámom. Egyből eszembe jutott a reccs. Szerencsére az állatorvos megőrizte. Mármint nem a reccset, hanem a rendszámot. Megtisztítottam, megszabadítottam a bogaraktól, Zsolt felcsavarozta. Most büszkén csillog. Zsolt és a rendszám is.

Szóval, visszatérve a felnőttképzésre, az engedélynél is érdemes figyelned a fenntartására. Ezt jó, ha tudod, akkor is, ha most akarsz engedélyeztetni.
A fenntartás többek között azzal is jár, hogy pár fontos határidőt érdemes betartanod. Ilyen fontos határidő közelg most is, ezt tudhatod meg a mai cikkből.

Ha OKJ-s képzést, szakmai képzést, vagy nyelvi képzést engedélyeztetsz, akkor az engedély kérelmezésénél kell lennie vagyoni biztosítékodnak. Ha csak tréningeket, azaz egyéb képzést engedélyeztetsz, ott nem kell vagyoni biztosítékodnak lennie.

Álljunk meg egy szóra és tegyük tisztába, hogy mi is az a vagyoni biztosíték.
A vagyoni biztosíték arra szolgál, hogy ha esetleg Hawaii-ra távoznál a résztvevők pénzével, akkor ebből kártalanítják majd őket.
Az engedély kérelmezésénél a vagyoni biztosíték kezdő, minimum összege fél millió forint. Ennyivel engedélyeztetsz. Aztán.

És itt kapcsolódik a mostani határidő.
Ha az üzleti éved, mármint a céged üzleti éve december 31-el fordul, akkor minden évben június 15-ig le kell jelentened a hatóságnak az előző év felnőttképzésből származó tényleges nettó árbevételét.

ÉS.

A nettó árbevétel két százalékának kell lennie a vagyoni biztosíték összegének, de minimum fél milliónak. Magyarul: fél milliós vagyoni biztosíték 25 millió forint tényleges, felnőttképzésből származó nettó árbevételig röpít el. Ha több volt az előző évben, akkor új vagyoni biztosíték szerződést kell kötnöd.

Az engedélyeztetés utáni évtől kezdve, egészen addig, amíg él az engedélyed, minden év június 15-ig az előző év felnőttképzésből származó árbevételét le kell jelentened az NSZFH-nak és csatolnod kell az érvényes vagyoni biztosítékot is.
A lejelentést elektronikusan kell megtenned és az NSZFH honlapján találod.
Ne feledd: ha tavaly, vagy előtte engedélyeztettél, akkor június 15-ig jelentsd be az előző évi árbevételt és az érvényes vagyoni biztosítékot.

Azok a cégek, akik nagypályán játszanak, figyelnek a fenntartásra is. ÉS. Figyelj, most következik egy fontos információ: a nagypálya nem attól függ, hogy mekkora a cég és hány alkalmazottja van. Hanem attól, hogy mennyire átgondoltan és fegyelmezetten működik. Lehet nagy cég is kispályás és mikrocég is nagypályás.

Sok tanfolyamot kívánok Neked,


Pásztor Eszter


Még több infó felnőttképzésről:

Hogyan állítod össze az engedélyt, avagy vagyoni biztosíték
Tegnap "kineveztek" a TELC vezetőjének ... igaz, hogy csak hárman voltunk ... és nyelvbotlás volt :-)
Ingyenes anyagok felnőttképzési engedélyhez

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?