Pásztor Eszter blogja a felnőttképzésről: Jó hírek a szak-és felnőttképzési tanévnyitóról

2016. augusztus 31., szerda

Jó hírek a szak-és felnőttképzési tanévnyitóról

 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előadása a
zsúfolt Országos Szak-és Felnőttképzési
TanévnyitónA felnőttképzésben most, jobban mint valaha, fontos, hogy ujjadat az események ütőerén tartsd. Hétfőn ellátogattam az Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitóra, Kecskemétre. Hatalmas volt az érdeklődés. A mai cikkben a képző cégeknek fontos híreket osztom meg Veled.
Hogy tudd, mire érdemes figyelned, miben van potenciál.

Tudod, mi az a "chick crack", azaz csaj kábszer? Szakkifejezés, az asztrológiára is használják. Mert mi, nők, állítólag oda meg vissza vagyunk érte és jól el lehet vele bódítani minket. Állítólag. 
Az asztrológia szerint tegnaptól a Merkúr retrográd szeptember 22-ig. Magyarán, gyakoriak ilyenkor a félreértések. Jobb, ha szeptember 22-ig mindent legalább háromszor lecsekkolsz, mert a Merkúr, ami az információáramlás, kereskedelem, utazás bolygója, ideig-óráig félrevonul a budoárjába, sziesztázni egy kicsit és rendbe szedni magát. 

Lehet, hogy most furcsa dolgok mennek az égben, mégis, vagy pont ezért, a hírek fontosak.
Attól, hogy egy bolygó alszik, nekünk még nem kell!

Szóval, a tanévnyitó főleg a szakképzőknek szólt. Azonban éberségemnek hála,  találtam értékes gyöngyszemeket. Felnőttképzőknek.
A gyöngyszemek dr. Odrobina László, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár előadásában rejtőztek el.

Nevezetesen, hogy milyen pályázatok lesznek. Azaz, mire lesz majd pénz. Többek között:

 
Minimó kalkuló 50 milliárd lesz képzésekre, fejlesztésre.

Ez akkora támogatási összeg, hogy bőven lesz lehetőség engedélyezett képzőknek.

Emlékszel Popeye-ra, a spenótfüggő tengerészre? Bekebelezett pár konzervdoboz spenótot, így turbózta fel magát, hogy erős legyen. Ezt a képet felhasználva: Neked, mint képzőnek, a felkészültség a spenót. Élni akarsz a lehetőségekkel? Irány a spenót!
Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése