5 különbség a FAT akkreditáció és a felnőttképzési engedély között




Tudod, akkreditációs eljárás már nem létezik. Tehát ne akarj új akkreditációs eljárást elindítani, mert nem tudsz, már több, mint egy éve.
Ami a régi, FAT akkreditáció helyett van, azt most úgy hívjuk, hogy felnőttképzési engedély.
Tá-táááám! :-)

A régi FAT akkreditáció és az új felnőttképzési engedély mögött gyakorlatilag ugyanaz a logika van, de vannak közöttük különbségek. Nem árt, ha ezeket a különbségeket akkor is elolvasod, ha akkreditációd nincs/nem volt most viszont akarsz felnőttképzési engedélyt. Ha pedig volt/van érvényes intézményakkreditációd és most gondolkodsz az engedélyben, akkor pláne fontos, hogy tisztában légy azzal, mi vár rád.

5 alapvető különbség a FAT akkreditáció és a felnőttképzési engedély között: 

1. a képzési program változtathatósága az engedélynél
2. a FAT akkreditációval ellentétben az engedélynél a programon keresztül engedélyeztetsz, a programot tolod be, mint valami "trójai falovat"
3. "A" (OKJ-s képzések), "B" (egyéb szakmai képzések), "C" (nyelvi képzések) képzési köröknél fél milliós vagyoni biztosíték az engedélynél
4. az engedély fenntartásához több papírmunka kell, tehát a papírmunkára jobban oda kell majd figyelned, nem lesz elég, hogy kétévente egyszer, jó esetben, ránézel
5. a FAT intézményakkreditáció 4 évre, az engedély határozatlan időre szól 


Miért fontosak a különbségek?  Mert állítólag nemsokára jönnek a pályázatok. Én nem értek a pályázatokhoz, azt tudom, amit az ügyfeleimtől hallok. 
A pályázatoknál pedig állítólag szükséges lesz a felnőttképzési engedély. Szóval jó, ha tudod, mibe vágsz bele. Addig is:


Sok tanfolyamot kívánok Neked,


Pásztor Eszter
Független Felnőttképzési Szakértő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?