A gyakorlatban használt képzési programok előnyei





However beautiful the strategy,
you should occasionally look at the results.

Bármennyire is gyönyörű a stratégia,
olykor azért ránézhetnél az eredményekre. 
Winston Churchill



A képzési program az, ahogy a dolgoknak történniük kell. Legyen hófúvás, vagy perzselő hőség. 
Vannak képző cégek, amelyek nem kapják meg azt a teljesítményt az oktatóitól, ami kívánatos lenne, mert 
a) vagy nincs program
b) vagy túlbonyolított. 

Mi az eredmény ilyen esetekben? 

Nincs a gyakorlatban használt képzési program. A program nem létezik.
Gizi és Béla, az oktatók, azt csinálnak az órán, amit csak akarnak. Az ügyfelekkel az ő, saját bejáratú programjukat ismertetik meg.
Ilyen esetben a képző cég vezetője kiengedte a kezéből a gyeplőt és egyáltalán nem biztos, hogy az ügyfelei azt az eredményt kapják, amit elvárnak. Arról már ne is beszéljünk, gyakorlatban használt képzési program nélkül előbb-utóbb a képző cég vezetője sem azt az eredményt kapja az év végén, amit szeretne. 

Mit jelent ez? Most elsősorban nem az ellenőrzéseken "bezsebelhető" büntetésekről beszélek, habár ezek is borsosak, azonban sokkal fontosabb, hogy előbb-utóbb, ha nincs gyakorlatban használt képzési program, akkor ennek a cég eredményessége is kárát látja.
Ha hagyod, hogy mindenki azt csináljon, amit akar, akkor az eredményeket is a véletlenre bízod. 

Nem egy olyan képzési programról beszélek, ami halál unalmas. Teletűzdelve bonyolult körmondatokkal és szakkifejezésekkel. Unalmasságánál már csak a terjedelme és komplikáltsága nagyobb. Nem, a gyakorlatban használt képzési program nem ilyen.
Olyan programról beszélek, ami jól érthetően, tisztán, világosan elmondja, mi a képzés célja, hány órában, milyen tananyaggal akarja ezt a célt elérni és a képzés végén a résztvevők milyen tudással lesznek gazdagabbak. És, hab a tortán, igazából a felnőttképzési törvény is ezt várja el Tőled.

Ha hosszú távon szeretnéd működtetni a képző cégedet és ügyfeleidnek valódi eredményességet és értéket szeretnél adni, akkor kezdd először a képzési programmal. A szerkezettel, azzal, hogy kinek, mit, hogyan és hány órában fogsz adni. És aztán ezt használd is a gyakorlatban. :-) Teszteld, nézd meg, mi működik, mi nem. Aztán a teszt eredményét vezesd vissza a programba, írd is le. 
Ha mindez megvan, akkor minden más is a helyére illeszkedik, mint valami képzési dominó. Ez pedig lehetővé teszi majd számodra, hogy egy jóval virágzóbb képző céged legyen, mint azoknak a tipikus vállalkozóknak, akik megelégszenek az "ahogy esik, úgy puffan" módszerekkel.


Sok tanfolyamot kívánok Neked, 

Pásztor Eszter

Itt olvashatsz még a képzési programokról:

A képzési program és az őrületek 
Felnőttképzési engedély az áfamentesség miatt? 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?