Pásztor Eszter blogja a felnőttképzésről: Felnőttképzési kérdések?

2013. szeptember 24., kedd

Felnőttképzési kérdések?Ha mostanában a felnőttképzőkre gondolok és ez elég sokszor fordul elő, leginkább egy felbolydult méhkas jut eszembe.
Ugye, biztos tudod, előállt az a helyzet, hogy intézményakkreditációs kérelmet már nem tudsz beadni, az új akkreditációra, az engedélyre vonatkozó kérelmet pedig még nem, hiszen nem jelentek meg a végrehajtási rendeletek, nem ismertek a pontos követelmények.

Ahogy múlt héten egy előadáson mondtam, akinek most akkreditált intézménye van, az örüljön, mint az a bizonyos majom annak a bizonyos testrészének. :-)

Az új felnőttképzési törvény 2013. szeptember 1-től él, viszont a végrehajtási rendeletek nincsenek meg. Azaz van egy keretünk, ami nincs kitöltve. A mostani bizonytalan helyzetben, ha felnőttépző vagy, akkor bizony kérdések garmadájára keresed a választ.

Milyen kérdésekre? Lássuk csak.

Hogyan nevezzelek, ó, nyelvtanfolyam?
Mi van, ha támogatott képzés közben szűnik meg az intézményakkreditációm?
A felnőttképzési törvényben nem szabályozott képzésekkel mit kell dokumentálnom?
Mi lesz a támogatott PAT-os (pedagógus továbbképzés) tanfolyamokkal?

Ezekre a kérdésekre is találsz választ, az én értelmezésemben, a holnap megjelenő Informátorban.
Ha még nem vagy Informátor tag, itt az ideje. 

Rengeteg kérdés, amelyekre jelenleg nagyon összetett a válasz.
A felnőttképzési törvény és a benne lévő átmeneti rendelkezések, amelyek pl. az akkreditált intézményekre vonatkoznak, khm, kemény dióvá teszik mostanság a működést, ha felnőttképzést folytatsz.

Rázós útszakasz jön? Igen, sőt, már benne vagyunk. Ebben az időszakban, jobban, mint valaha, szükséged van információra. Ne feledd, az új felnőttképzési törvény teljesen új kereteket teremtett a felnőttképzésnek. Az új keretek még változóban. Tartsd ujjad a változások ütőerén, nehogy lemaradj fontos információkról!

Addig is kellemes hetet kívánok Neked,

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő

Ui: ajándék könyv a változások közepette, iratkozz fel és töltsd le. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése