Meddig kell tárolnod azt a rengeteg papírt?



"Egyszerűen annyi “papírt” felhalmoztunk már, hogy az irattár mérete nem bírja követni! Most már tényleg le kellene selejtezni amit lehet, de nem igazán vagyunk tisztában vele, hogy mit mikor szabad, lehet; és mit kell megtartani a dokumentumok közül a cég működésének végéig és még azon túl is. Te már annyi mindennel szembesültél a szemléken, jó volna tudni, hogy ilyen dolgokba nem kötnek-e bele?"
Rengeteg ilyen és ehhez hasonló kérdést kapok Informátor tagoktól. Ilyenkor mindig felsóhajtok. Kifejezetten élénk és színes a fantáziám, de a belekötések tárháza is színes és sokrétű. Nincs az a színes fantázia, amit a belekötések ne szárnyalnának túl. :-)

A mostani felnőttképzési törvény szerint a képzési dokumentációkat 5 évig kell megőrizned. Ha pályázatra ment a képzés, akkor lehet ettől eltérő, mert ott hajlamosak hosszabb időt megadni, ameddig Nálad porosodnak a papírok.

Ezzel párhuzamosan sokan kérdezitek még e-mailekben (nota bene: CSAK Informátor PLUSZ tagok és aktív tanácsadási ügyfelek kérdéseire válaszolok), hogy mit lehet elektronikusan tárolni. Fúúúúú, ha tutira akarsz menni, akkor szépen, ahogy a csillag megy az égen, irtod tovább az erdőket és tárolod papíralapon az összes információt, biztos, ami ziher.

Mit tudsz tenni? Lehet, szeptember 1-től az új engedélyeztetési rendszer megoldás lesz a problémádra, ha a piacnak képzel. Addig is, várjuk, mikor jönnek ki végre a végrehajtási rendeletek, magyarul, mikor fog kiderülni, hogy mennyi az annyi és mik lesznek az új felnőttképzési engedélyeztetési rendszer feltételei. 


Addig is kellemes nyárutót kívánok Neked, 

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő

Ui: az Informátor tagok erről a hírről már régebben értesültek. Ha Te is szeretnél naprakészen értesülni a hírekről, várlak az Informátor tagok között.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?