Versace és a minőségbiztosítási rendszer



Macerás vagyok?
 Lehet. A Versace darabjaimra is vigyázok, saját minőségbiztosítási rendszerem van rá.


Ha fontos Neked valami és/vagy szereted, akkor rendben tartod. Vigyázol rá. Saját rendszereket alakítasz ki, hogy megőrizd és rendben tartsd. Hogy a befektetésed megtérüljön és fialjon. Neked mi az, ami a szíved csücske és rendben tartod?

Szenvedélyesen imádom a színeket, a ruhákat, a cipőket. És mi köze van Versace-nak a minőségbiztosításhoz és a felnőttképzéshez? 

Amit szeretsz, azt véded. Ami fontos Neked, arra rendszereid vannak, azt nem hagyod a véletlenre.
A fotókon a ruhás gardróbom egy részét látod. Bizony, van erre is minőségbiztosítási rendszerem. Az alsó részen vannak azok a ruhák, amelyeket az adott szezonban használok, a kényesebbek itt is ruhavédőben. Szintén az alsó rész jobboldali részén azok a ruhák vannak, amelyek az előző szezonból mosásra, tisztításra várnak és arra, hogy utána felkerüljenek a felső, várakozó szintre.

Mert a felső szinten, ruhavédővel ellátva vannak azok a ruhák, amelyeket más szezonban (pl. most az előző szezon az ősz-tél), vagy ritkán használok. Mindegyik kimosva, kitisztítva, védőbe rakva. A ruhavédőre ragasztom rá külön matricával a mosás/tisztítás időpontját. A felső szint ruhaliftes, a könnyű kezelhetőség miatt.

Mindkét szinten van molyirtó kazetta. Ezekre is ráírva a dátum, amikor kiraktam. Háromhavonta cserélem őket. Ugyan ráírva az van, hogy egy évig él a cucc, de én biztosra megyek. Ezen a pár száz forinton nem múlik a Versace, Isabel Marant for H&M ruháim és a gyönyörű sárga télikabátom sorsa. Ja, a Versace ruhák a kék-zöld ruhavédőkben vannak. Hiába, Versace az Versace, még ruhavédőben is.
A cipőimre még összetettebb rendszereim vannak, mert az igazi szenvedélyem a cipők. Azokat majd máskor vesézzük ki. :-)

Mindenesetre a felnőttképzésre ugyanez vonatkozik, mint bármi másra. Ha rendben akarod tudni, ha azt akarod, hogy a befektetésed megtérüljön és fialjon, akkor vannak rá rendszereid. És ezekre a rendszerekre költesz, rendben tartod őket, ellenőrzöd, ha valami jobban működik, bevezeted és teszteled. A ruhás-cipős rendszereimet is az évek során alakítottam ki magamnak úgy, hogy zökkenőmentesen működjenek.

Ha "A", "B", "C" képzési körben engedélyeztetsz, akkor mindenképpen szükséged van minőségbiztosítási rendszerre. Én "D" képzési körben is javaslom a minőségbiztosítási rendszert. Ha valami véletlenszerűen történik, akkor ott előbb-utóbb félrenézések lesznek. Nem azt mondom, hogy minőségbiztosítási rendszerrel nem történhetnek ilyen balesetek, azonban csökkentheted a számukat. Egy rendszer minél kiszámíthatóbb, annál jövedelmezőbb.

Ezt a kiszámíthatóságot adja Neked a minőségbiztosítás. Figyelem, fontos: ha a minőségbiztosítás nem belőled jön, nem a Te igényed, akkor bármit leírhatsz, bármilyen több száz oldalas dokumentumod lehet, nem segít. Az segít, ha átgondolod, mit és hogyan csinálsz és ezt írod le. Vagy fejleszted. Leírni mindenképpen leírod. És persze egyezteted a jogszabályokkal, konkrétan az 58/2013. (XII.13.) NGM rendelettel. És már meg is vagy. :-)


Sok tanfolyamot kívánok Neked,


Pásztor Eszter
Független Felnőttképzési Szakértő

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?