Mi lesz a képzési sláger?





A koroknak, időszakoknak, megvan a trendjük, a slágerük. Hogy azt ne mondjam, az év íze.

Nélkülözhetetlen számodra, hogy tudd, mire, milyen típusú képzésekre is lesz kereslet. Nemes egyszerűséggel: miből tudsz majd megélni. ÉS prosperálni. Igen, prosperálni. Mert ez jó mind Neked, mind az ügyfeleidnek. 
Kívánatos körbenézned, körbeszaglásznod. Már csak azért is hogy jobban láthasd, mi az, ami az év íze, slágere lesz. 
Ehhez adok Neked most egy-két személyes vélekedést. Sok emberrel való folyamatos kapcsolattartás révén szűrtem le ezeket a következtetéseket.

Íme.

Ha a lakossági képzések területén nyomulsz, akkor érdemes nézni azt a trendet, hogy a fizetőképes lakossági kereslet mit szeretne.Jelenleg van egy egyre erősödő trend a lakossági képzéseknél:
Nyelveknél: gyorsan elsajátítható, nem nyelvtani szerkezetekkel megtűzdelt, jól bevethető nyelvtudásra vágynak, amit azonnal be tudnak vetni és több pénzt keresni vele. Szakma: gyorsan elsajátítható, keresett szakmára/továbbképzésre van szükségük, amit szintén azonnal használni tudnak és vagy magasabb bért elérni vele, vagy előléptetést. Tehát olyan képzések, amelyek segítik őket az előrejutásban.

A másik ilyen szegmens a lakossági képzéseknél, a lakossági pályázatos képzések. Ezeknél kicsit más a célcsoport, mert itt nem a delikvens fizet a saját képzéséért. DE. Itt is milliárdokról beszélünk, és csak informatikából 100 000 ember képzéséről. És akkor még nem beszéltem a nyelvi és egyéb képzésekről. Szintén pályázatokból. Előfeltétel lesz az engedélyezett képzés.

Ha megrendelőknek szállítasz: a nagy megrendelők pályáznak és külsős beszállítóktól fogják megrendelni a képzéseket. Ezek többek között lehetnek nyelvi és/vagy készségfejlesztő képzések. És akkor a nagy megrendelőknél még nem beszéltünk a szakképzési hozzájárulásról.
Minden típusnál előfeltétel lesz a felnőttképzési engedély.

Akár a lakosság, akár megrendelők a célcsoportod, érdemes tudnod, hogy az engedélyt milyen irányban tudod felhasználni. Hogy prosperálj, fejlődj és egyre jobb képzéseid legyenek!

Állítólag Wayne Gretzky, a hokiisten mondta, hogy: "Egy jó hokis ott játszik, ahol a korong van. Egy kiváló hokis ott, ahol majd lesz." 

Ha prosperálsz, ha jól megy Neked, akkor 10 év múlva is szívesen csinálod majd és a résztvevők is bizton számíthatnak a képzéseidre. Ehhez érdemes előre tervezni. Játssz Te is oda a képzéseknél, ahol majd lesz a korong. Biztosítsd be előre azt, hogy tudj majd élni a lehetőségekkel, amikor azok előbukkannak. Mert jönni fognak. 


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter


Itt további infókat találsz:

Pillants be a színfalak mögé! Avagy, ha nyugodtan akarsz belevágni az engedélybe ...
12 egy tucat kontra specialista, avagy a döntés előnye
Közkívánatra! Változások az elmúlt évben, 2. rész

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?