Pásztor Eszter blogja a felnőttképzésről: Lehet kérelmezni az engedélyt

2013. november 11., hétfő

Lehet kérelmezni az engedélytA Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapjára múlt héten kikerültek az űrlapok, lehet kérelmezni az új felnőttképzési akkreditációt, az engedélyt. Erről a felnőttképzési magazin előfizetői, az Informátor tagok már a múlt héten értesülhettek.

Mielőtt fejvesztve rohannál beadni az engedélyezési kérelmet, állj meg egy percre. Egy szépsgéghibája ugyanis van egyelőre az engedélyezési kérelemnek.

Mi is az? Annyi, hogy az engedélyhez szükséges végrehajtási rendeletek még nincsenek kint. Lefordítom Neked magyarra, ez mit jelent. Azt jelenti, hogy az új felnőttképzési törvény, az bizony hatályba lépett 2013. 09. 01-el. Tehát a törvény, a keret megvan.
A keretet töltik majd ki a végrehajtási rendeletek. Amikor megjelennek és hatályba lépnek. Ez még nem történt meg.

Tehát lehet kérelmezni az engedélyt az új felnőttképzési törvény alapján, azonban van pár "csapda" elrejtve a dologban.  Pontosan a végrehajtási rendeletek hiánya miatt.

Az engedély kérelmezéséről és még többről szó lesz a jövő heti, következő Informátorban.

Addig is kellemes, kissé őszies hetet kívánok Neked,


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő

Ui: az új felnőttképzési akkreditáció, az engedély nem lesz való mindenkinek.
Szeretnéd tudni, hogy miért és hogyan kerülhetsz ki nyertesen az új helyzetből? Az Informátor tagok nemsokára kapnak egy különleges, soha vissza nem térő ajánlatot.
Ha eddig nem tetted, akkor gyorsan töltsd le az ingyenesen letölthető Informátor cikkeket innen.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése