Pásztor Eszter blogja a felnőttképzésről: Közkívánatra! Változások az elmúlt évben, 2. rész

2014. november 20., csütörtök

Közkívánatra! Változások az elmúlt évben, 2. részA múlt héten a kellemes felnőttképzési változásokról írtam. Tudod, a pozitív énem és a többiek. :-)
Most jön egy-kettő a nem túl kellemes változásokból. 

Öveket becsatolni, indul a hullámvasút!

1. Programkövetelmények, avagy nem taníthatsz akármit és akárhogyan

A programkövetelmény gyakorlatilag egy központi tematika. A programkövetelmények "B" (egyéb szakmai) és "C" (nyelvi) képzéseknél vannak. Tehát csak programkövetelmény alapján írhatsz képzési programot ezeknél a képzéseknél Ha még régi akkreditált program alapján engedélyeztettél, akkor ne feledd, 2014. december 31-ig meg kell feleltetned a programot egy azóta (vagy addigra) elfogadott programkövetelménnyel, különben törlődik az engedélyed.

A programkövetelményekről többet a november 26-án, jövő szerdán megjelenő Informátorban olvashatsz. 

2. Elégedettségmérő kérdőívek, avagy éljenek az életet komplikáló jogszabályok, vivááááát! :-)

Az elégedettségmérők minden engedélyezett képzésre vonatkoznak.
Az elégedettségmérő kérdőíveknél khm, mondjuk úgy, figyelemreméltóan érdekes szabályok születtek. Mazsolázok Neked pár érdekességet belőlük, a teljesség igénye nélkül:

- Támogatott képzéseknél az elégedettségmérőkről a támogatót kötelező kiértesítened, legkésőbb a kérdőív kitöltése előtt 15 nappal: ha a támogató ki akarja egészíteni a kérdéseket, akkor ki tudja. Erre a támogatónak max. 10 napja van és Neked figyelembe kell venned a támogató javaslatait.

- Az elégedettségmérőknél nincs olyan, hogy hiányzás, nincs bizony. Ha valaki hiányzik akkor, amikor az elégedettségmérőt a csoport kitölti, Neked kötelező számára postán eljuttatni az elégedettségmérőt, díjmentesített, a feladót nem nevesítő borítékkal együtt. Ó, miért, miért postán?

- Akármilyen elégedettségmérőt nem használhatsz. 9 kérdés kötelező, a (FIGYELEM! Uncsi jogszabályveszély!) 393/2013. (XI.12.) Korm. rendeletben megtalálod őket, nem változtathatsz rajtuk. Kiegészíteni kiegészítheted, max. 15 kérdéses lehet a kérdőív. 


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter

A felnőttképzési engedélyről és a változásokról még itt olvashatsz:

Közkívánatra! Változások az elmúlt évben, 1. rész
5 különbség a FAT akkreditáció és az engedély között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése