A tett halála a töketlenkedés



Tudod, mit látok mostanában magam körül, a képzők körében? A hosszú, zord tél elmúlóban. Ahogy szoktam mondani, nem kell kitennem a lábam a lakásból, hogy tudjam, mi történik a felnőttképzésben. Az e-mailek és ami bennük van, pontos képet festenek.

Azt látom, hogy mostanra esett le a képzők nagy részének, hogy a felnőttképzési rendszer mindörökre megváltozott. A változásra készek, a gyorsak már bőven elkezdtek tevékenykedni. Akár a felnőttképzési törvényen belül, akár azon kívül akarnak képzéseket csinálni.

Akár most kezded a felnőttképzést, akár most gondolkozol a hogyan tovább-on, a Nike régi szlogenjét magyarítva: csak vágj bele! Csináld!

Akár az engedélyezett, akár a szabadpiaci képzések világa vonz, csináld! Kezdj bele! A cselekedet felülírja a döntésképtelen toporgást.
Igen, előfordulhat, hogy rosszul döntesz. Igen, lehet, hogy a cselekedetedből kudarc lesz, vagy nem akkora siker, mint gondoltad. Na és? Majd tanulsz belőle és továbbmész. Bölcsebben és tapasztaltabban. A tapasztalat pedig, mint köztudott, a jó kezekben vagyont ér. 

Gyűrd fel a ruhaujjat és kezd bele! Vágj bele! Bármi is legyen az, amibe bele akarsz vágni. Lehet akár otthon egy kis rendet rakás, takarítás. Hoppá, ez az én hobbim. Zsolt szerint a lakás bármely pontjából elő tudok varázsolni egy flakont, hogy a tartalmával valamit megtisztítsak. A takarítást már nem is takarításnak hívom, hanem térápolásnak. Egy ápolt, rendezett térben, ahol a mindennapjaidat töltöd, áramlanak a gondolatok. Ja, de most nem erről akartam írni. Hanem a képzésekről.

Bármit is tervezel a felnőttképzésben, vágj bele! :-)



Pásztor Eszter



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?