Az egyik tévhit a felnőttképzési engedéllyel kapcsolatban



Rengeteg közkeletű tévhit van a felnőttképzési engedéllyel kapcsolatban.
Az egyik ilyen tévhit, hogy az engedély megszerzése az igazán macerás. Téves.
Az igazán macerás az engedély megtartása.

Igenis ki lehet kerülni a buktatókat!
Tévhit, hogy az engedély megtartásával járó buktatókat nem lehet leküzdeni, vagy éppen olyan nagyok ezek a buktatók, hogy megugorhatatlanok.

Ha képző céget szeretnél megalapítani, vagy éppen, már működő képző céged van, akkor egy valamit tudsz, vagy érdemes tudnod: ami állandó, az a változás. Mindegy, hogy kicsi, vagy éppen nagy képző céged van, a mozgás, a változás folyamatos. És miután megszerezted az engedélyt, utána sem dőlhetsz hátra. Az engedély megtartásában van ugyanis az az ereje, ami Neked bevételnövekedést és presztízsnövekedést hoz.

Mi a sikeres képző cégek egyik titka és hogyan tudsz ebből profitálni, ha engedélyben gondolkozol?

A sikeres képző cégek egyik titka, hogy engedélyezés után is változnak, figyelik a változásokat, de az alapértékeket nem felejtik el. A saját, jól felépített rendszereiket, folyamataikat nem rúgják fel minden egyes apróságra.
Olyan rendszereik vannak, amelyek a változásokkal együtt tudnak változni. Ha mégsem, akkor az egész rendszert újratervezik és nem kezdenek el toldozgatni-foldozgatni. Jól átgondolt rendszereik vannak.

Miért fontos ez a titok az engedéllyel és a megtartásával kapcsolatban?

Mert az engedélynél, jól tudod, igen, a képzéseket alaposan dokumentálni szükséges. Olykor aránytalanul sokat is. Egy-egy előírás, itt egészen pontosan az elégedettségmérés dokumentálására gondolok példának okáért, olyan messze van a gyakorlatias életszerűségtől, mint Makó Jeruzsálemtől. DE. Azért, vannak életszerű és gyakorlatias előírások is. Ha belegondolsz, pl. a felnőttképzési szerződés kötelezettsége nem csak a résztvevőnek, hanem Neked, mint képzőnek is hasznos.

Az engedélyre való felkészülés mindenek előtt és első sorban a tudatos tervezettségről szól. Hogy átgondoltad a dolgaidat, felépítetted a szakmai és üzleti rendszereidet és ezeket tudod is működtetni.
Mert az engedélynél az igazán nagy lehetőségek a megszerzése után jönnek. De nem csak lehetőségek jöhetnek. Jöhetnek ellenőrzések és büntetések is, ha az egész képzési rendszer nincs jól átgondolva és folyamatosan gondozva, karbantartva.

Nézd meg, a sikeres és nyereséges cégek mit csinálnak. Folyamataik vannak. És azokat dokumentálják. Ez az egyik titkuk. Így tartják meg az engedélyt, prosperálva és egyre több és több képzést tartva.
Az okosan felépített rendszerek és folyamatok a sikeres, hatékony és nyereséges működés ÉS az engedély megtartásának titka.


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter

Hogyan tudod egyszerűsíteni a papírmunkát?
Miért fontos a "józan paraszti" a papíroknál is? 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?