Egy pince is lehet különleges


Villány, Borfesztivál. Ide kevesen jutottunk be.
Photo by Werner Zsolt: Különleges pince, különleges fényjátékkal


Olyan társadalomban élünk, amelyik figyelem-hiányitiszben szenved. Mindenki ötvenfelé figyel, betáblázott napirendek, telefoncsörgések és társaik.
Amíg magam részéről örömmel bedobnám az összes naptárt a Dunába, azonban ahelyett, hogy a szelet próbálnám megváltoztatni, egy olyan jelenség feléledésére figyeltem fel, ami most nagyobb eredményt hoz a használóinak, mint valaha.

A hétvégén hivatalosak voltunk a Villányi Vörösbor Fesztiválra. 
Hogyan kerültem Villányba, hiszen barátaim, családtagjaim, ismerőseim, üzletfeleim között köztudott, hogy addikcióim nem a borpince, hanem a csoki-és desszertpult irányába mutatnak? Egy társaság, helyesebben szólva, a társaságból egy baráti pár hívott meg minket. A Tiffán's-nál laktunk és kellemesen elborozgatunk többek között Tiffán Zsolttal is, aki a sajtóban megjelent Facebook bejegyzéseinek stílusával szemben élőben egy nyitott, társasági, jó mondókájú ember. 

Az a pince, amit a fenti képen látsz, nem volt nyitva mindenkinek. A társaság egyik tagjának van ott egy bortrezorja, ezért vasárnap délelőtt, a tömeg szétoszlása után, meghívással sikerült lejutnunk.
Amikor beléptem, leesett az állam. Fantasztikus hangulata volt. Mély benyomást, élményt nyújtott.
A legtöbbet borra, elvitelre, ennél a pincénél költöttük. 

Az ott tartózkodásunk elején azt mondtam a társaságnak: "Ugyan már gyerekek, egyik pince olyan, mint a másik pince. Láttál egy pincét és láttad az összeset." Revideálom nézeteimet. Pincében is lehet különlegeset alkotni. Ez az volt.

Apropó, a múlt hét végéig azt sem tudtam, létezik olyan, hogy bortrezor. A pincében, a bortrezorban olyan hőmérséklet, páratartalom, nemes penész, ki tudja még mi van, ami jót tesz az italoknak.

Nagyobb összegbe fogadnék, hogy bortrezort bérelni nem csak, hogy nem olcsó dolog, hanem, mivel limitált a férőhely, ezért nem egyszerű bekerülni. Szintén nagyobb összegbe mernék fogadni, hogy nem két-háromezer forintos borokat tárolnak ott. A srácnak, akinek a bortrezorja ott volt, volt vagy 30-40 üvege a trezorban. Valószínűleg drága nedűk.

A bortrezor-pince nem mindennapi. Sem úgy, mint hely, sem úgy, mint szolgáltatás.

Ismersz ilyen szolgáltatókat, akik különlegeset alkotnak? Ismersz olyan cégeket, akik különlegeset alkotnak? És. Ismersz különleges képzéseket?


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter


Ui: ezek a gondolatok nem Neked valók, ha nem hiszel a kemény munkában, a kreativitásban és nem vagy hajlandó felgyűrni a ruhaujjad, kitalálni valami valóban egyedit, amit a vevők akarnak is.

Megjegyzések

  1. Eszter drága! Nagyon jók a képeid az instan!
    Jövő héten találkozunk, már nagyon várom, szeretettel,

    Juli

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oklevél, vagy tanúsítvány?

Ingyenes felnőttképzési szerződés minta engedélyezett képzésekhez

Mi a tanfolyamaid igazi értéke?